onsdag 1. april 2009

Eldreomsorgen - ka i all verden tenk staten på?

Eg blir så utruli provosert over kordan staten oppfør seg mot Norges eldre generasjon, kordan di stadig kutta bevilgninga som e retta tel å bedre og oppretthold omsorgen di eldre treng. Eldreomsorgen e ingen inntjeningspost, det e og vil alltid førbli en utgiftspost.

Dagens eldre innbyggera e faktisk di vi kan takk før det overflodssamfunne vi lev i idag, før det va mange av dem som bygd Norge opp fra fattigdommen vi opplevd før bare hundre år sia. eg jobba sjøl ikke i eldreomsorgen, men eg veit at di blir nærmast tvonge opp av senga, og nekta di blir di ofte ligganes heile dagen. Mange får hjelp tel dusjing kvær 14 dag, di får ikke velg når di skal spis, eller når di skal legg seg. Mange eldre e ensom, og har behov før å snakk litt, men det har ikke hjelpepleieran tid tel. Det e helt utrulig kordan staten kan rettferdiggjør slik behandling, fanga i norske fengsla får bedre behandling enn Norges eldre generasjon.

Staten må skjønn at det må meir penger tel, sånn at di som jobba i eldre omsorgen kan je den omsorgen di treng og fortjen, ikke bære fysisk pleie men også psykisk.
Dettan e faktisk snakk om menneskeverdt, og kordan staten tydeligvis har klart å sett en pris på et menneskeliv. Det e skammelig å vette at det e sånn i Norge, et land som e et av det femte rikaste lande i verden, og e blitt kåra tel å være det beste landet å bo i fleire år på rad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar